IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пекин не си е поставил краен срок за реформите в Шанхай

Всеки знае, че отварянето на свободната зона не е достатъчно, призна кметът на града

13:38 | 31.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Пекин не си е поставил краен срок за реформите в Шанхай

Китай не е посочил краен срок за осъществяване на ключовите икономически реформи в своята нова зона за свободна търговия в Шанхай, съобщава AFP, позовавайки се на правителствен доклад.

Липсата на ясна схема за някои от важните ангажименти за свободната зона в Шанхай показват, че реформите ще бъдат извършени стъпка по стъпка. Това повдига опасенията за потенциално забавяне повече от прогнозираното.

Анализатори и представители на бизнеса твърдят, че високите очаквания, създадени от китайските власти и държавните медии, все пак трябва да бъдат оправдани.

"Всеки знае, че отварянето на свободната зона не е достатъчно", призна кметът на Шанхай Ян Сиюн.

Изявлението дойде в навечерието на важната среща на върха на комунистическата партия, която ще се проведе в периода 9-12 ноември. По думите на експерти заседанието ще се фокусира върху икономическите реформи в страната.

Част от мерките, посочени в правителствения доклад, включват свободна конвертируемост на юана, голямо трансгранично използване на китайската валута и либерализация на лихвените равнища.

В документа се добавя, че Шанхай "ще се бори активно държавните ведомства да изготвят ясна схема и график" за реформите.

Китай официално въведе в експлоатация свободната търговска зона в Шанхай на 29 септември. В навечерието на откриването Държавният съвет на страната обеща извършването на значителни финансови реформи в зоната.

Повече за свободната търговска зона може да научите от материала на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още