IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо е най-вероятно е да срещнете милионер в Мериленд

5% от американските домакинства притежават активи за над 1 млн. долара

10:00 | 19.02.14 г. 2
Защо е най-вероятно е да срещнете милионер в Мериленд

В Съединените Щати има 119 милиона домакинства, от които около 5% са домакинства на милионери.

Най-вероятно е да срещнете милионер в Мериленд. Там процентът на домакинства, в които живеят милионери е най-висок – близо 8%.

Причината е близостта до столицата Вашингтон. И въпреки че от държавна работа не бихте забогатели, ако сте в редиците на лобистите, адвокатите, консултантите или контрагентите на правителствени поръчки, определено може да станете милионер.

На второ място се нарежда Ню Джърси, където има над 250 хиляди домакинства на милионери. Tова са близо 7,5% от домакинствата в щата, като това са главно служители на Wall Street, които пътуват до Ню Йорк.

Най-трудно може да срещнете милионер в Мисисипи, където милионерите са под 4%. Там обаче ще се сблъскате с нищетата. Над 22% от населението в щата живее под прага на бедността, заради което Мисисипи официално е най-бедният щат в Америка.

Повече по темата може да научите от материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Минах през Мериленд преди две три години.Мизерия, както навсякъде другаде.Милионерските къщички са някъде по-настрани естествено!Но да си милионер с кредити, не е голям дил!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 2
misanthrope
преди 10 години
Това е плашещо. 1 000 000 вече не е толкова голяма сума. Една прилична къща на прилично място струва поне четвърт милион. Ако само 5% от американците имат милион, това направо си е беднотия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още