IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестиционната активност на американските компании у нас ще се повиши, твърди експерт

Въпреки очакваните спадове пазарите бързо изтриха загубите и отчетоха ръст, коментира управляващият партньор на Expat Capital

11:12 | 11.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

След като Америка избра Доналд Тръмп за президент, очаквам, че това ще има позитивно влияние върху инвестиционната активност на американски компании в България, коментира пред Bloobmerg TV Bulgaria управляващият партньор на Expat Capital Никола Янков.

Той изрази надежда и очакване за засилен интерес от американските компании в областта на финансовите пазари към България. По думите му българското правителство трябва да има и по-активна роля в тази посока.

Янков не е оптимист, че визовият режим за българите в САЩ ще отпадне по време на мандата на Доналд Тръмп, освен ако не бъдат предприети доста интересни и иновативни инициативи от българска страна. 

„Въпреки очакваните драматични спадове пазарите бързо изтриха загубите и отчетоха ръст. По-големите корпорации постигнаха забележителни ръстове през вчерашния ден от порядъка на 5-7%“, каза още Никола Янков. Той допълни, че вероятно преговорите за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции  (ТПТИ) ще бъдат продължени.

„Това е стратегически проект. Дори споразумението да бъде забавено с 3-4 години, то вероятно ще продължи да се развива като преговори и ако не бъде приключено в мандата на президента Тръмп, ще бъде приключено в мандата на следващия президент", отбеляза експертът.

Вижте целия разговор във видео файла. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още