IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blackrock: Биткойн не е инвестиционен актив

Според главния стратег за мултиактивите на компанията на този етап съществуват огромни проблеми в областта на криптовалутите

16:36 | 30.01.18 г.
Blackrock: Биткойн не е инвестиционен актив

„Биткойн не е инвестиционен актив, като не съветваме клиентите си да си вложат парите в него, освен ако не искат да загубят всичко“, каза в интервю за Bloomberg TV Изабел Матеос и Лаго, главен стратег за мултиактивите в американската глобална инвестиционна компания Blackrock.

Според  Изабел Матеос и Лаго има огромен интерес не само към биткойн, но и към други криптовалути и блокчейн технологията като цяло. На този етап обаче съществуват огромни проблеми в тази област като сигурност, ликвидност и регулаторен риск.

„Фактът, че интересът се запази въпреки тези непрекъснати хакерски атаки, въпреки че регулаторите се събудиха и се опитаха да наваксат с новата ситуация и да спрат всички незаконни действия, показва, че все пак си заслужава да се следи внимателно“, обясни още главният стратег мултиактиви на Blackrock.

Цялото интервю вижте във видеото 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още