IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Успешни стратегии за онлайн търговия

Все още има глад за специалисти в IT бизнеса, смята Любомир Чолаков, управляващ директор на компанията Isobar Commerce Bulgaria

10:40 | 03.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Успешни стратегии за онлайн търговия

Все по-интригуващо е как IT бизнесът в България се развива, коментира Любомир Чолаков, управляващ директор на компанията Isobar Commerce Bulgaria, в предаването "Бизнес среща" на Bloomberg TV Bulgaria. Той посочи, че вече имаме досег до най-добрите практики в света, които чисто технологично могат да помогнат на бизнеса да стане по-успешен.

Isobar Commerce Bulgaria е глобална агенция за дигитален маркетинг, част от Dentsu Aegis Network, една от водещите медийни компании в света.

"Все по-динамично, интересно и забавно става в този бизнес, защото всички гледаме на Google и Applе като на добри места за работа. В същото време съзнаваме, че това, което предоставят част от софтуерните компании в България, е доста високо като качество на живот, доста добра организация, досег до същите глобални клиенти, които имат и други софтуерни компании по света, и не на последно възможността да бъдеш на гребена на вълната за голяма част от индустриите, които са водещи в света днес", коментира той.

По думите му бизнес средата, в която е развивал кариерата си през годините, се променя драматично.

Чолаков обясни, че докато в началото са били малко хората, занимаващи се със софтуер, то сега те са повече, но „все още чувстваме глад, който няма да бъде наситен дори и двойно повече специалисти да работят на пазара”.

"През годините се случи това, че дойдоха още много софтуерни гиганти, развиха се и местни компании, които правят проекти и доставят ресурси на глобални компании от различни сектори", напомни IT експертът. 

Любомир Чолаков ще бъде лектор на най-мащабното събитие за електронни търговци в България през тази седмица. 

Вижте повече във видеото! 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още