fallback

Докога ще има дефицит на пазара на жилища в столицата

В Imoti.net може да се провери кои брокери са доверени, посочи мениджърът на сайта Снежана Стойчева

12:59 | 15.04.19 г. 7

В момента има дефицит на пазара на жилища, като предлагането е по-малко от търсенето. Поради това цените постоянно се увеличават. Това каза Георги Шопов, председател на управителния съвет на Националната асоциация на строителните предприемачи, в предаването "ИмоТиТе" на Bloomberg TV Bulgaria.

Той напомни, че всяка година в София идват да живеят 15 хил. души, коментира той, но подчерта, че по данни на статистиката голяма част от населението, което напуска страната, е от провинцията. “Това са т.нар. сезонни работници от малките градове и образованите млади хора, които си намират поприще в Западна Европа", посочи Шопов.

Според него от 2003 г. жилищата в София са поскъпнали “с точно 100%”. Председателят на управителния съвет на Националната асоциация на строителните предприемачи пресметна, че това е ръст от 7% на година. В момента търсенето продължава да е по-голямо от предлагането. Поради това цените продължават да се увеличават", посочи той.

В предаването гостува и Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net.

"Imoti.net е първата българска платформа за обяви за недвижими имоти. Каузата ни е да помогнем на потребителите да намерят коректните компании. По този начин те се ориентират в един бизнес, който не  е регулиран", смята експертът и напомни, че пазарът на имоти в България се разраства. "Сделките се увеличават, цените нарастват. В такъв етап се появяват много агенции и брокери, което затруднява потребителите. Използваме технологиите, за да помогнем на потребителите да се ориентират“, посочи още тя

Снежана Стойчева информира, че в сайта Imoti.net може да се провери кои брокери са доверени.

„Това е знак, който поставяме на брокерите, след като сме проучили тяхното портфолио, техните услуги и начина, по който работят“, обясни експертът.

Още от коментарите на специалистите вижте по-късно във видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:09 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още