IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще има ли по-засилени регулации за малките дронове?

Български стартъп пуска дрон за доставки с товар до 350 кг. на разстояние до 2500 км.

15:45 | 16.11.21 г. 1
Ще има ли по-засилени регулации за малките дронове?

Скоро е възможно да има по-засилени регулации за малките дронове след атентата срещу премиера на Ирак. Това коментира пред Bloomberg TV Bulgaria Свилен Рангелов, съосновател и CEO на българския стартъп за доставки с дронове „Дронамикс Кепитъл“ ЕАД.

Компанията вече е подала заявление за допускане до търговия на пазара за растеж на малки и средни предприятия BEAM, съобщиха вчера от Българската фондова борса (БФБ). 

Постъпилият документ за допускане е с цел първично публично предлагане от страна на емитента на емисия до 5 334 081 броя привилегировани, безналични, поименни Клас Б акции от капитала на дружеството, всяка с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 1,1 лева.

„Съвсем скоро предстои да представим „Черния лебед“ и в близкия месец да получим лиценз за доставки в цяла Европа. Пораснали сме тройно през последната година. Стандартизираният модел на „Черния лебед“ ще може да носи товар до 350 кг. на разстояние до 2500 км. Ще може да лети с около 200 км/ч и да прави доставки в същия ден на много изгодна цена. Върху това работим последните години заедно със съпътстващите технологии като дрон портове и система за управление“, обясни Свилен Рангелов.

Той коментира още, че голямата тема на Dubai Airshow 2021 е поръчката за 255 самолета Airbus A321 NEO.

“Настроението е, че авиационният сектор се е върнал обратно към нивата си, за първи път от началото на пандемията от Covid-19 има толкова голямо изложение на живо с такива големи поръчки“, коментира Рангелов.

Целия разговор може да гледате във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
redcretin
преди 2 години
На какво сте пораснали, на брада ли? Все още няма ни един полетял дрон, а вече апетит за нови милиони пак от компрометирания борсов сегмент. Щото не можете да се листнете нормално с проспект.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още