IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Валутният пазар не реагира на компромиса в САЩ

Въпреки повишения рисков апетит трейдърите са предпазливи с валутите

09:54 | 11.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Валутният пазар не реагира на компромиса в САЩ

Трейдърите игнорираха резултатите от вчерашната среща между американския президент Барак Обама и лидера на републиканците Джо Бейнър. Това се вижда от изключително тесните граници, в които се движат валутните курсове през последните часове.

Вчера републиканците предложиха на Обама краткосрочно вдигане на тавана по американския дълг, за да бъде избегнат фалит. В замяна Джон Бейнър заяви, че решубликанците ще се върнат на масата за преговори по бюджета, които трябва да доведат до деблокиране на дейността на правителството.

Доларът записва разнопосочно движение срещу основните валути, макар рисковите апетитити да са по-големи след вчерашните силни ръстове на американските индекси.

Спрямо еврото зелените пари отстъпват, като единната валута повишава стойността си с минималните 0,1 на сто до 1,3535 EUR/USD.

Вчера ръководителят на Европейската централна банка повтори ангажимента на институцията за запазване на ниските лихвени проценти в условията на увеличената пазарна волатилност. Той говори и за кризата в САЩ, заявявайки, че вдигането на тавана на дълга може и да не е добра идея за глобалната икономика.

Паундът също поскъпва с 0,1 на сто срешу долара. Британската валута не записва резки движения след вчерашното очаквано решение на Английската централна банка да запази лихвения процент на рекордно ниското му ниво за пореден месец.

Относително по-силно на фона на тесните движения е поскъпването на долара срещу йената – с 0,25 на сто до 98,41 йени за долар. Днес централната банка на Япония обяви, че индексът на цените на корпоративните стоки се е свил с 2,3 на сто, което е сигнал, че борбата с дефлацията продължава да не дава кой знае какви резултати.

Вижте какви бяха коментарите на Джо Бейнър и Марио Драги за дълговата криза в САЩ във видеото на Bulgaria On Air!


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още