IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Катар домакинства Световното по футбол през 2022 г. заради Германия и Франция

Берлин и Париж са оказали натиск за избора на емирството заради икономически интереси

17:42 | 23.11.13 г.
Катар домакинства Световното по футбол през 2022 г. заради Германия и Франция

Заради икономическите им интереси Германия и Франция са оказали политически натиск Катар да бъде избран за домакин на Световното първенство по футбол през 2022 г., заяви Президентът на ФИФА Сеп Блатер.

"Франция и Германия трябва да носят отговорността за третирането на сезонните работници в Катар, защото са упражнили политически натиск Световното първенство през 2022 г. да бъде дадено на Катар“, каза Блатер.

По думите му финансовите интереси са накарали двете най-силни икономически държави в Европа да лобират в полза на Катар.

Междувременно скандалът с условията на труд на строителните работници в Катар се разраства. Европейският парламент обяви, че през пролетта ще изпрати специална делегация в страната, която да провери на място ситуацията.

Европарламентът вече прие резолюция, осъждаща отношението към чуждестранните работници в строителния сектор в Катар. Тя беше насочена към катарските власти и съдържа призив за действие.

В нея се отбелязва, че най-малко 500 хиляди чуждестранни работници ще се включат към досегашните 1,7 млн. в изграждането на спортните съоръжения до 2022 г.

Документът беше приет на нож от катарските власти, които го определиха като прибързан. Въпреки това говорител на катарското външно министерство обяви, че страната е готова на разговори с Брюксел.

Вижте още във видеото на Bulgaria on Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още