IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първан Симеонов: Ако Реформаторският блок не върнат мандата, ще олекнат

Не е ясно дали ГЕРБ и реформаторите ще успеят да се синхронизират и управляват заедно, твърди Страхил Делийски

12:33 | 13.12.16 г.
<p>
	От Реформаторския блок взеха проучвателния мандат за съставяне на правителство в рамките на 43-то Народно събрание. <em>Снимка: БТА</em></p>

От Реформаторския блок взеха проучвателния мандат за съставяне на правителство в рамките на 43-то Народно събрание. Снимка: БТА

Ако Реформаторският блок (РБ) днес не върнат мандата за съставяне на правителство, те ще удължат агонията и тогава ще олекнат, ще загубят политическа тежест. Около тази позиция се обединиха социологът Първан Симеонов и политологът Страхил Делийски в студиото на Bulgaria On Air.

По думите на Симеонов хората искат „новото“ и го доказаха, като 2 млн. българи гласуваха за човек, когото не познават и го направиха президент.

"Политиката, противно на това, което мислят хората, е благородно начинание. При тази криза в политическото ни пространство всеки един проект, който има претенции да изрази определени социални и политически интереси, е добре дошъл”, смята Страхил Делийски. От тази гледна точка е важно как новият проект около Христо Иванов ще реши уравнението на властта, допълни той. 

"Не знам дали е възможно двете политически сили – ГЕРБ и РБ, да успеят да се синхронизират”, изрази съмнение Делийски, като припомни как стартира проектът на реформаторите.

"Започна като представителство на определена група хора и приключи с тази идея, когато стана част от второто управление на ГЕРБ и го легитимира", смята той.

Последните 2 години наблюдаваме една реформаторска агония. Ако това се случи с новия проект, не вещае нищо добро, обобщи Делийски.

Вижте целия разговор във видеото:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:41 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още