IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Морската естакада в Шабла ще бъде възстановена

За проектиране и строителство са предвидени 6,1 млн. лева

13:49 | 06.04.15 г.
<p>
	Източник: БНТ</p>

Източник: БНТ

Започва работата по възстановяването на морската естакада в Шабла, съобщиха от транспортното министерство. Днес началото на строителните дейности обявиха министърът на транспорта Ивайло Московски, кметът на община Шабла проф. Райна Бърдарева и генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ Ангел Забуртов.

„Естакадата е изключително важно съоръжение за държавата, защото нейната крайна точка определя границата на страната“, заяви Московски.

Той посочи, че съоръжението е прехвърлено към ДППИ и са осигурени средства за възстановяването му. Проектът ще бъде част от инвестиционната програма на предприятието и след края на рехабилитацията обектът ще получи статут на пристанищно съоръжение. Така ще бъде осигурена поддръжката му.

От справка в сайта на Агенцията за обществени поръчки  е видно, че ДП "Пристанищна инфраструктура" обявява през март 2014 г. обществена поръчка за спешен ремонт на естакадата, която е предоставена за управление на предприятието през октомври 2012 г. Тогава прогнозната стойност на строителството е 6,2 млн. лв. без ДДС.

След процедури по обжалване строителството е възложено на консорциум „Морска естакада Шабла“, договорът е сключен през ноември 2014 г. и е на стойност 6,1 млн. лв. В контракта се предвижда проектиране, строителство и строителен надзор. Срокът за изпълнение на проекта е до януари 2016 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още