IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК анализира новата наредба за определяне на цената на тока

Текстовете са компромисни и избягват регулаторен хаос, признават от КЕВР при обсъждане на документа

17:43 | 03.04.17 г.
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е започнала анализ по искане на енергийния регулатор по променената Наредба №1 за регулиране на цената на електроенергията. Това става ясно от съобщение на сайта на Комисията.

По-голямата част от текстовете на наредбата бяха отменени от съда след жалба на EVN България. Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) трябваше бързо да изработи предложение за промяна, за да не бъде удължаван правният вакуум.

На закрито заседание комисарите са разгледали новия нормативен акт, става ясно от протокола на срещата, публикуван на сайта на КЕВР. От него става ясно, че предложените текстове са „компромисни“ и членове на регулатора коментират, че ги приемат с резерви.

Още по време на откритото заседание в КЕВР във връзка с готвената нова наредба стана ясно, че ще има нови промени на текстовете, които ще бъдат предложени след широка дискусия по темата. Поводът за това обещание бяха възраженията, които изказаха заинтересовани страни, че с промените регулаторът не премахва проблеми, за които те алармират от години.

Със своето предложение сега КЕВР избягва „регулаторен хаос“, коментират още по време на закритото заседание комисарите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още