IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ за Атака: Това е зле режисиран цирк, с който обиждат избирателите

„За мен няма никаква изненада в поведението на Атака – крайно радикални и крайно деструктивни“, обясни Лютви Местан

18:38 | 21.05.13 г. 8
Автор - снимка
Редактор
ГЕРБ за Атака: Това е зле режисиран цирк, с който обиждат избирателите

Първият работен ден на 42-ото Народно събрание беше изпълнен с няколко скандала и много страсти. Михаил Миков беше избран за председател със 118 гласа „за“, след като партия Атака отказа да се регистрира и кворумът падна от 120 на 109 гласа.

Представители на ГЕРБ реагираха остро срещу Атака и лидерa ѝ Волен Сидеров. „Сигурно по-същия начин ще бъде избрано и следващото правителство“, каза бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, цитиран от Bulgaria On Air. По думите му Сидеров няма коя друга формула да използва, след като обеща публично пред трибуната на новото НС, че няма да подкрепи нито една от избраните партии, която да състави правителство.

Някои от другите представители на ГЕРБ квалифицираха решението на Атака като зле режисиран цирк, с който обиждат избирателите, които са гласували за тях на изборите от 12-и май.

Лидерът на ДПС Лютви Местан настоя бившата управляваща партия да се откаже от мандата си и да го даде на втората политическа сила – БСП. „За мен няма никаква изненада в поведението на Атака – крайно радикални и крайно деструктивни“, обясни Местан. Той каза, че партията му е изпълнила обещаното от вчера, а именно да подкрепи Михаил Миков за новия му пост.

Най-възрастният депутат от НС - 70-годишният Стефан Данаилов от БСП, откри първото заседание (според Конституцията). След действията на Атака обаче той коментира, че ГЕРБ най-вероятно ще решат, че има предварителна уговорка: „ Герб ще кажат, че това е сценарий, и то специален. Нека да видим как ще продължи да се развива сценарият в следващите дни". 

За Михаил Миков като председател на 42 НС днес гласуваха 118 депутати от БСП и ДПС. Групата на ГЕРБ беше против. Другият кандидат - Цецка Цачева събра 96 гласа "за" от групата на ГЕРБ, а срещу нея гласуваха 117 депутати. Един от групата на "Коалиция за България" се въздържа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 2 rate down comment 0
STRAHO
преди 10 години
"Как го намирате това предложение?"Глупаво и обидно за интелекта на избирателя! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 2
Сините камъни
преди 10 години
А, забравих да кажа, че всичките предложения на Атака са популистки. Само вдига пушилка. Включително за заплатите.И понеже знае, че никога няма да държи кормилото на държавата, му е лесно да приказва абсолютно безотговорно. Зная, че е тъпо, но като му видях снимките на времето, като млад и все още "безгрешен", ами такива ако са всичките ни политици, майка плаче!И като си помислч, че предния път, преди 4 години години гласувах за тях, ей така, да има разнообразие в парламента, сега направо ме е страм!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 1
Сините камъни
преди 10 години
Ако Атака се беше регистрирала, трябва да има 121 гласа за избор, нали така?Но излизайки, Атака дава възможност на другите две партии да приемат с три гласа по-малко в случая своя човек. Иначе няма как да има мнозинство.И за какво ми скача Сидеров? Че и калкулатор предлага на водещата на "Референдум".Страх го е, че ако има други избори е изгорял. Той изгоря де. Затова сега всичките се правят на политически отговорни, но това не им пречи да го правят на гърба на ГЕРБ.А от ДПС, само ГЕРБ им в устата. Голям страх ги гони и тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 4
Vesko94
преди 10 години
Заплатите, включително и минималната, се определят и от работодателите, от бизнеса. Не може държавата да не взема под внимание може ли българският бизнес да плаща високи заплати. Това мисля, че го знаеш много добре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 2
Vesko94
преди 10 години
Аз пък не го одобрявам съвсем. Защото би провокирало повече "дейности извън закона" от страна на депутатите. Поне аз така мисля. А за субсидиите- редно е да се намалят, но не с повече от 50%. Партиите извън парламента- без никаква субсидия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 1
nobel
преди 10 години
Аз го намирам като много добро това предложение. Защото минималната заплата се определя от депутатите и щом те смятат, че аз мога да живея с тази заплата, значи и те трябва да могат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 3
slavkovrr
преди 10 години
Днес В.Сидеров предложи едно от първите неща което да направят депутатите, е да си намалят заплатите, на една минимална работна заплата и премахване на субсидията за партиите! Как го намирате това предложение?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 8
deBill
преди 10 години
АТАКА НЕ СА ЦИРКАДЖИИ ПРОСТО СА ЕДНИ ОЩИПАНИ МОМИ.ИНАЧЕ БОЛЕН Е ГОЛЯМ ПАТРИОТ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още