IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отношенията ни с китайските инвеститори се развиват

Българо-китайски форум за инвестиции и туризъм ще се проведе следващата седмица

13:21 | 22.05.13 г.
Отношенията ни с китайските инвеститори се развиват

България може да спечели много от развитието на отношенията ни с Китай, каза в ефира на Bulgaria On Air Иван Тодоров, председател на Българския център по развитие, инвестиции и туризъм в Китай.

На 26 април през 2012 се състоя среща на високо равнище и тогава бяха набелязани 12 пункта, които ще определят отношенията на Китай и страните от Централна и Източна Европа, сред които и България, обясни Тодоров. По думите му в момента страната ни е дори в конкуренция с останалите 16 държави.

„През ноември организирахме внушителен форум в Шанхай, където присъстваха над триста китайски компании“, допълни Тодоров.

През следващата седмица предстои българо-китайски форум в Пловдив за инвестиции и туризъм. „В изключително кратки срокове успяхме да организираме този форум, а градът беше избран, защото общината ни беше единствената, която имаше представители на събитието в Шанхай“, похвали се Иван Тотев, кметът на града под тепетата.

Организаторите очакват да се включат фирми от цялата страна и още над 120 компании от Китай.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още