IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК одобри бюджет от 2 млн. евро за ж.п. линията Пловдив-Свиленград

10:00 | 31.12.04 г.
Автор - снимка
Създател
ЕК одобри бюджет от 2 млн. евро за ж.п. линията Пловдив-Свиленград
Европейската комисия (ЕК) одобри доклада на Комисията за предварителен подбор на кандидатите за участие в ограничената тръжна процедура за избор на Консултант за комплексно управление на проекта “Реконструкция и електрификация на ж.п. линия Пловдив-Свиленград – гръцка/турска граница за скорост 160 (200) км/час”. Максималният бюджет за договора с избраната фирма-изпълнител е 2 млн. евро, съобщиха от Министерство на транспорта и съобщенията.

Процедурата за предварителния подбор на кандидатите беше обявена на 20 юли 2004 година и се проведе по правилата на Европейската комисия. В нея можеха да участват фирми от всички страни-членки на Европейския съюз, както и от България, Румъния, Турция, Албания, Македония, Босна и Херцеговина, Хърватска и Сърбия и Черна гора. Срокът за представянето на предложения от кандидатите за участие в търга изтече в 16.00 часа българско време на 23 август 2004 г. Получени бяха 17 предложения за участие в търга.

Проектът за реконструкцията и електрификацията на ж.п. линията Пловдив-Свиленград – гръцка/турска граница е част от ІV и ІХ Общоевропейски транспортни коридори и е сред основните инфраструктурни проекти, като е обявен за обект с национално значение. Чрез него ще се повиши конкурентноспособността на ж.п. транспорта в страната ни и ще се доведе до по-бързото му интегриране към европейската транспортна мрежа.

Проектът обхваща територията на две области (Пловдив и Хасково) и девет общини. Реализира се с финансовата подкрепа на Европейската комисия, чрез средства от предприсъединителната програма ИСПА, Европейска инвестиционна банка (ЕИБ) и държавния бюджет.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:44 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още