IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСК: Никога не сме искали пенсионна възраст от 67 години

10:17 | 15.03.05 г.
Автор - снимка
Създател
БСК: Никога не сме искали пенсионна възраст от 67 години
Във връзка с днешна публикация в столичен ежедневник, представяща становище на Българската стопанска камара (БСК) относно предложения за увеличаване на пенсионната възраст до 67 години от БСК обявиха, че “никога и при никакви обстоятелства не са изказвали подобна позиция”.

Във въпросния материал се цитира заместник-председателят на камарата Дикран Тебеян, според когото в най-развитите икономики в Европа и САЩ работниците се пенсионират на възраст между 65 и 68 г. и навсякъде тенденцията е да се увеличава възрастта за пенсиониране. Затова БСК предлагала на следващото правителство мъжете и жените у нас да се пенсионират на една и съща възраст и тя да се увеличи на 65-67 години.

В опровержението на БСК се казва, че нейни представители не са изказвали подобна позиция за достигане на пенсионна възраст от 67 години в България, нито съществува подобно официално становище на камарата.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още