IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Одобриха търговото предложение за Нефт и газ при цена на акция 26,50 лв.

13:57 | 23.03.05 г.
Автор - снимка
Създател
Одобриха търговото предложение за Нефт и газ при цена на акция 26,50 лв.
Комисията за финансов надзор (КФН) одобри търгово предложение от „Химимпорт” АД, гр. София за закупуване чрез инвестиционен посредник „Реал Финанс” АД, гр. Варна на акции на „Проучване и добив на нефт и газ” АД, гр. София от останалите акционери на дружеството, съобщиха от комисията.

Предложената цена за една акция е 26,50 лв. Химимпорт АД притежава 55,3% от капитала на дружеството, заедно със свързани лица. Търговото предложение не е за отписване.

КФН одобри и търгово предложение от „Завод за металорежещи машини – България холдинг” АД, гр. София, за закупуване чрез инвестиционен посредник „Авал Ин” АД, гр. София на акции на „Машстрой” АД, гр. Троян от останалите акционери на дружеството. Предложената цена за една акция е 4 лв.

Потвърдени са проспекти за публичното предлагане на дялови единици на два взаимни фонда - „Капитал Инвест мастер фонд І (традиционел)” и „Капитал Инвест мастер фонд II (динамиш)”. Управляващо дружество на фондовете е „Капитал Инвест” , дъщерно дружество на Банк Аустрия Кредитанщталт Групе” ГмбХ. Проспектите и на двата фонда съдържат допълнителна информация за българските инвеститори, която отразява спецификата на предлагането на дяловите единици в България. Основните проспекти на фондовете са потвърдени и от Австрийската комисия за надзор на финансовия пазар.

Инвестиционен посредник при продажбата (издаване) и обратното изкупуване на дяловете на фондовете е HVB Банк Биохим АД.

Комисията прие Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 12 от 10.12.2003 г. за начина и реда за определяне на минималната доходност при управление на активите на фондовете за допълнително задължително пенсионно осигуряване, за покриване на разликата до минималната доходност и за формиране и използване на резервите за гарантиране на минималната доходност. Предстои публикация на наредбата в «Дръжавен вестник».

КФН прие и Практика по прилагане на чл. 180а от Кодекса за социално осигуряване. Практиката ще бъде публикувана на интернет страницата на КФН, раздел „Документи”.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:39 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още