IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Информират акционери на Доверие ОХ за цени на акциите им

ФК Евър АД беше определена да бъде попечител на акциите на Доверие обединен холдинг.

12:40 | 08.04.05 г.
Автор - снимка
Създател
Информират акционери на Доверие ОХ за цени на акциите им
От ФК Евър АД са започнали да изпращат писма на акционери на Доверие обединен холдинг АД, които са си продали акциите през последните 3-4 месеца, съобщиха от инвестиционния посредник. Целта на тези писма е да информират какви са били борсовите цени на акциите на Доверие към момента на продажбата им.

ФК Евър АД беше определена да бъде попечител на акциите на Доверие обединен холдинг. Една от ролите на попечителя е да информира акционерите, за да не бъдат мамени при продажбата на акциите им.

От ФК Евър АД имат съмнения, че може акционерите да са заблуждавани, като им е обяснявано, че продават 25 акции, а в действителност чрез пълномощно купувачите са получавали общо 50 акции, които след това са продавали на борсата. Увеличението на акциите на една депозитарна разписка се получава след осъществения от Доверие обединен холдинг сплит, за който много от акционерите не са знаели.

В последните няколко седмици от ФК Евър АД са изпратили множество разяснителни писма, като вече имат получени в отговор няколко жалби от акционери, които смятат, че са измамени. Жалбите са изпратени своевременно от ФК Евър АД в Комисията за финансов надзор.

Доверие обеднинен холдинг АД е възложил на ФК Евър АД да пресече всякакви възможности за измами на акционери на холдинга, като изпращат редовно писма, на извадков принцип, както и чрез сверяване на верността на нотариалните заверки на пълномощните.

Свързани компании:

Доверие Обединен Холдинг АД - облигации(6D2A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още