IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вложителите в КТБ изтеглиха над 2 млрд. лв от спестяванията си

55 000 души вече са се разпоредили със средствата си в банката с отнет лиценз

12:08 | 10.12.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Вложителите в КТБ изтеглиха над 2 млрд. лв от спестяванията си

Изплатените от Корпоративна търговска банка (КТБ) гарантирани депозити са достигнали 2,079 млрд. лв. в края на вчерашния ден, става ясно от справка в сайта на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ).

Изплащането на гарантираните депозити на вложителите в лишената от банков лиценз КТБ започна на 4 декември. Достъпът до влоговете, който е възможен в срок до пет години, става чрез 1 134 клона на девет търговски банки.

Припомняме, че гарантираните депозити са на около 255 000 вложители, а общата сума на гарантираните сметки възлиза на около 3,7 млрд. лв.

Според инструкциите на ФГВБ гражданите и фирмите, които имат да получават гарантирани депозити, са разпределени между деветте банки на базата на последната цифра в своя единен граждански номер или БУЛСТАТ (за фирми).

Тези, при които тази цифра е нула, ще отиват в "Банка ДСК", тези с 1 са при ОББ, с 2 – при "Пощенска банка", с 3 – при "Райфайзенбанк България", с 4 – при "Алианц Банк България", с 5 и 6 – при "УниКредит Булбанк", със 7 – при Централна кооперативна банка, с 8 – при СИБАНК, а с 9 – при Първа инвестиционна банка (ПИБ). В ПИБ с влоговете си от КТБ ще могат да се разпореждат и чуждестранните юридически и физически лица.

Досега 55 000 вложители вече са се разпоредили със средствата си.

Източник: ФГВБ

При изплащането вложителите имат три възможности, с които да се разпоредят с гарантираните си лични пари в КТБ и със средствата на фирмите, които управляват. Те могат да ги оставят по сметката в банката, която им е разпределена от фонда, да открият там разплащателна сметка и да прехвърлят средства по сметките си в други банки, или да изтеглят парите си на каса.

Всичко по темата КТБ четете тук!

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:24 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Rusko
преди 9 години
Най-после хората си получиха достъп до средствата си. Беше крайно време.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Gocko
преди 9 години
На са изтеглени 2 милиарда а са разпределени в банковата ни система.Или са останали в банката която ги изплаща или са прехвърлени във втора банка.Но журналячовците са си като бате Славчо Бинев лика прилика.А и не всички банки от 9 дават добри условия.От тях единствено *** е най-стабилна поради непрекъснатите проверки от страна на финансовите органи на ЕК и с най-добро обслужване и условия по депозитите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още