IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БТПП: Ситуацията в страната ни поставя пред сериозно изпитание

09:53 | 29.07.05 г.
Автор - снимка
Създател
БТПП: Ситуацията в страната ни поставя пред сериозно изпитание
"Ситуацията в България е необичайна и ни поставя пред много сериозно изпитание", казва в свое становище заместник-председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов.

Политическите сили не могат да си позволят спрямо отговорностите, които имат, да подхождат едностранчиво. Същевременно обаче трябва да си даваме сметка, че е направена само първата стъпка от трите, които водят към нови избори.

Затова всяка следваща трябва да се прави с още по-голяма отговорност, смята още Симеонов. Според него неуспешният първи мандат е още по-ясен сигнал към политическите сили, че трябва да бъдат готови и на по-сериозни компромиси.

От БТПП са на мнение, че не може да бъде правен компромис с навременното ни влизане в ЕС, недопускане на влошаване на привлекателността на нашата икономическа среда и недопускане на спад на темповете на икономически растеж на България.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още