IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coca-Cola откри своя най-голям извън САЩ развоен IT център в София

Компанията включи България в дигиталната си трансформация

23:22 | 30.05.18 г.
<p>
	<span style="color: rgb(42, 52, 63); font-family: Arial; font-size: 14px;">ИТ центърът на Coca-Cola HBC в София. 30 май 2018. <em>Снимка: С.Грозева/Bloomberg TV Bulgaria</em></span></p>

ИТ центърът на Coca-Cola HBC в София. 30 май 2018. Снимка: С.Грозева/Bloomberg TV Bulgaria

Coca-Cola HBC откри в София своя най-голям извън САЩ развоен IT център. Компанията ще расте още в страната ни и ще наеме още служители в България, съобщи старши вицепрезидентът на The Coca-Cola Company Бари Симпсън в София.

Симпсън заедно с директора "Бизнес системи и решения на Coca-Cola HBC" Ален Брухар и посланика на САЩ в България н. Пр. Ерик Рубин откриха първия и в света Coca-Cola Tech Innovation Hub в София Тех Парк. В него производителят на напитки работи с глобалните технологични гиганти като SAP, Atos, Google, Microsoft и др., както и с български университети по иновативни проекти, предаде Bloomberg TV Bulgaria.

Българската агенция за инвестиции връчи сертификат Инвеститор Клас А на Coca-Cola HBC.

"Coca-Cola има много центрове в България, но този е особено вълнуващ. Защото е иновативен. Работните места тук са висококвалифицирани. И това е център, който ще помогне на компанията и на българската икономика да напреднат", каза посланикът на САЩ Ерик Рубин по време на откриването на развойния център в София.

„Това е само първата стъпка. Разбирам, че вече се работи по плановете за разширяване”.

"Първото производство на Кола-Кола в България започва през 1965 г., а от 1992 г. стартира своите операции Coca-Cola HBC. След това нейните европейски партньори инвестират в ИТ и бизнес услуги тук", каза старши вицепрезидентът на The Coca-Cola Company Симпсън.

„Открихме, че България е чудесен източник на кадри и чудесен партньор за нашия растеж и услуги”.

"Този център в София е от абсолютно критично значение", каза директорът "Бизнес системи и решения" на Coca-Cola HBC Ален Брухар за Bloomberg TV Bulgaria.

"Това е глобален хъб за 28-те страни, където работим. И на това място наистина искаме да продължим да инвестираме, защото иновациите са основата на бизнеса ни и голяма част от тях ще дойдат от този IT хъб".

Интервюто гледайте във "В развитие" с Делян Петришки на 31 май 2018 и в UpDate в неделя, 3 юни по Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още