IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата

08:19 | 27.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата

1 евро за кубик вода през 2007 г.

в. Сега

85 евроцента (1,66 лв.) за един кубик вода ще може да бъде максималната й цена в България през 2006 г. Това се казва в доклад на Световната банка за състоянието на водния сектор у нас, представен пред български ВиК дружества и американски инвеститори във водния сектор.

Сега най-скъпата вода в страната - в Североизточна България, стига до 77 евроцента за кубик(1,50 лв.). През 2007 г. таванът на цената ще е 97 евроцента - 1,89 лв. Дори във водния сектор да се инвестират необходимите 6,9 млрд. евро, цената на водата няма да е над 4% от средния доход на домакинство в дадения регион, каквото е изискването на европейските директиви.

"Щрабаг" закъснява с ремонта на магистрала "Хемус" и път Е-79

в. Сега

С три месеца ще закъснее пускането на рехабилитираната 39-километрова отсечка от магистрала "Хемус" между Жерково и Ботевград, а ремонтът на участъка от първокласен път Е-79 между Видин и Монтана ще се забави с около година. Това съобщи изпълнителният директор на "Инжстрой" Илия Тасев. Фирмата е главен подизпълнител на австрийската компания "Щрабаг", която има договор за ремонт на двете отсечки с Изпълнителна агенция "Пътища". Австрийците притежават 75% от "Инжстрой".
Заради закъснението на магистрала "Хемус" "Щрабаг" няма да плаща неустойки, тъй като то е по вина на агенция "Пътища", обясни Илия Тасев. Агенцията поиска допълнително да се монтират еластични огради, за което австрийците ще получат още 860 хил. евро. Участъкът ще бъде отворен за движение най-късно до края на ноември, каза Тасев. Договорът за ремонт на 39-те километра от "Хемус" е на стойност 3.61 млн. евро.

900 български шофьори пътували с подправени карнети

в. Новинар

Германски криминалисти обвиниха 900 български шофьори на ТИР-ове, собственост на спедиторската компания "Вили Бец", че са пътували с подправени карнети из Западна Европа, съобщи БНР. Българската фирма за международни автомобилни превози СОМАТ бе продадена на Вили Бец и в момента е част от международната му компания.

Търговският директор на фирмата Томас Бец бил арестуван на мюнхенското летище на връщане от България. Прокуратурата в Щутгарт го е обвинила в даване на 4 млн. евро подкупи на висши държавни служители в Грузия, които го снабдявали с подправени карнети за превоз на стоки през Западна Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още