IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подписахме осмото споразумение по САПАРД за 75 млн. евро

Финансовият ангажимент на ЕС по споразумението е валиден до 31 декември 2007 г.

12:15 | 17.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Подписахме осмото споразумение по САПАРД за 75 млн. евро

Осмото годишно финансово споразумение между България и Европейската комисия за 2005 г. по програма САПАРД бе подписано днес, съобщиха от Министерство на финансите.

От българска страна подписите си под споразумението сложиха министърът на финансите Пламен Орешарски и министърът на земеделието и горите Нихат Кабил. От страна на ЕК меморандумът бе подписан от Жан Люк Демарти, генерален директор на „Земеделие и развитие на селските райони” и Мариан Фишер Боел, член на Европейската комисия. На събитието присъства и Димитрис Куркулас, ръководител на делегацията на Европейската комисия у нас.

Сумата, която ни се предостави за развитие на земеделието, е 75,09 млн. евро, като финансовият ангажимент на ЕС по споразумението е валиден до 31 декември 2007 г.

При ратификацията на споразумението за 2005 г. ще има анекс, с който се дава право на да се приемат проекти за споразумението за 2006 г., като средствата ще бъдат изплатени след неговото ратифициране. Целта е средствата да се усвоят до 2007 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още