IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 22 март

08:21 | 22.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 22 март

Петролната мафия върти 900 млн. лв.

в. Сега

800-900 млн. лв. годишно се въртят нелегално на пазара на горива в България, съобщи вчера Петкан Илиев, икономически експерт към Центъра за изследване на демокрацията. Пред "Сега" Илиев уточни, че според последното изследване на центъра сивият сектор обхваща 35-40% от пазара на горива у нас, който общо генерира на година от 1.8 до 2 млрд. лв.

Анализът на експертите показва, че в сивата икономика пласирането на горива продължава да е с най-големи обеми и със сравнително нисък риск при реализирането на печалба.

Свършиха цигарите на фришопа на летището

в. Стандарт

На софийското летище "дамските" "Карелия" по 8 евро, "Ким" по 11 евро и "Вог" също липсват. Цигари нямаше заради забавяне на доставката, обясниха от летище София. Безмитните магазини и на двата терминала са на самото летище, а не на частни оператори.

Забавянето е заради транспорта, идват с влак, а и не можахме да ги освободим от митницата, каза Галина Тролиева, шеф "Търговска дирекция". Тя увери, че от вчера рафтовете са заредени и има всякакви марки. През последните два месеца народът масово мина на безмитни цигари и дори на контрабанда.

До юни отсяват кандидатите за Дунав мост 2

в. Стандарт

Най-рано през юни ще се одобри "късата" листа за проектиране и строителство на Дунав мост 2 при Видин.

През есента се чака допуснатите фирми да подадат оферти, за да може в началото на 2007 г. да започне строителството на моста, каза министърът на транспорта Петър Мутафчиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още