IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приста ойл инвестира 3 млн. лв. в нов терминал за нефтопродукти край Варна

Съоръжението трябва да бъде готово през 2007 година

17:23 | 25.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Приста ойл инвестира 3 млн. лв. в нов терминал за нефтопродукти край Варна
Нов терминал за нефтопродукти ще бъде построен на канала край Варна. Съоръжението трябва да бъде готово през 2007 година, а инвестицията ще бъде около 3 млн. лв., съобщи днес във Варна Атанас Бобоков, председател на Надзорния съвет на Приста Ойл АД, цитиран от Dnes.bg.

Бобоков бе гост на откриването на новата пречиствателна станция на предприятието Поддържане чистотата на морските води АД (ПЧМВ), което е част от групата компании на Приста Ойл.

Станцията е построена със собствени средства, обясни Антон Манолов – изпълнителен директор на ПЧМВ. Инвестицията е 350 хил. евро.

Капацитетът на станцията е 30 куб. метра в час. Тя разполага с 6 резервоара за нефтоводни смеси, които се събират от акостиралите в пристанището кораби. След преработването се заустват в морето. Предприятието разполага и с 6 нефтосъбирача, разпределени по три във Варна и в Бургас.

Технологията за пречистване в станцията е уникална за България, обясни проф. Жеко Ганев. Работи се на три стъпала. Освен промишлени, станцията може да пречиства и битови води.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още