IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 28 юли

07:56 | 28.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 28 юли
Георги Гергов е новият шеф на туристическия борд
в. Новинар
 
Пловдивският бизнесмен Георги Гергов е новият председател на Националния борд по туризъм, съобщиха за Новинар от организацията. След промяна в устава досегашният председател на борда Поли Карастоянова запазва мястото на изпълнителен директор на сдружението и председател на управителния съвет, обясни Гергов.
 
Дават на прокурор Български морски флот
в. Новинар
 
Комисията за борба с корупцията към парламента реши вчера да предаде на главния прокурор всички материали, постъпили в комисията по сигнал за нарушения в Параходство "Български морски флот" ЕАД. Нарушенията са свързани с така наречените тайм-чартъри. При част от договорите на тайм-чартърите има нарушения и не са съставени според нормативните вътрешни актове и процедури.
 
България пак на кръстопът за безмитните магазини
в. Сега
 
Почти две години след като МВФ не успя да се наложи България да затвори всичките си безмитни магазини, натискът продължава, този път от страна на Европейския съюз. Преди седмица шефът на генерална дирекция "Данъчен и митнически съюз" Робер Верю е изпратил писмо до финансовото министерство, в което настоява България по законодателен път да забрани безмитната търговия и по границите с Турция и Сърбия. Те ще са външни за Евросъюза, след като влезем в общността, а по сегашните еврорегламенти безмитна търговия не може да има само по границите между страни членки.
 
Железниците искат да правят собствено ЕРП
в. Сега
 
В министерството на транспорта се разработват идеи за създаване на електроразпределително дружество към БДЖ. Това каза министърът на транспорта Петър Мутафчиев по време на среща с КНСБ за проблемите и перспективите пред железопътния транспорт на страната.
 
Преди да се пристъпи обаче към осъществяването на тази идея, трябва да се анализира доколко тя ще бъде печеливша за българската железница, каза Мутафчиев. Той допълни още, че БДЖ трябва да търси възможности за печалба и в телекомуникациите.
 
Забраниха износа на пилешко за Европа
в. Стандарт
 
Временно е забранен износът на живи птици и пилешки продукти, които не са претърпели термична преработка. Това гласи заповед на шефа на ветеринарите доц. Жеко Байчев. Не може да се изнасят и разплодни яйца. Забраните се отнасят за страните членки на ЕС. Ветото ще е в сила, докато от Еврокомисията не вземат решение забраната да се отнася само за региона около откритото в село Слънчоглед огнище на нюкясълска болест и птичи грип.
 
Мерят богатството по служебната кола
в. Стандарт
 
Служебната кола става мерило за богатството на българина. Въпрос за ползването на фирмен автомобил ще бъде включен в мащабно изследване на бедността, което за първи път ще се направи у нас през август. Сега много често хората обявяват ниски заплати от 100-200 лева, които ги вкарват в долните нива на социално положение. В службата обаче ползват различни екстри, следователно не са толкова бедни.
 
Данните ще се използват за изчисляване на линията на бедността. Сега бедните българи са около 16% от населението, или 1,23 млн. души.
 
Правим общо летище с Гърция
в. Стандарт
 
Свиленград ще има общо бизнес летище със съседната гръцка община Тригоно. Управниците на двата погранични района Георги Манолов и Пасколис Гуткидис се договориха за сформирането на обща работна група за изграждане на проекта. Екипът от български и гръцки специалисти ще анализира възможностите за строителството.
 
Идеята за съвместен аеропорт край Свиленград е от изключителна важност за развитието на бизнеса в пограничните общини, категорични са кметовете.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още