IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Генералното ни консулство в Санкт Петербург оглави класация по ефективност

Много от туристическите фирми от Санкт Петербург са поставили на българското консулство оценка над максималната – 12 точки

16:48 | 28.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Генералното ни консулство в Санкт Петербург оглави класация по ефективност
Генералното ни консулство в Санкт Петербург е класирано на първо място в анкетно проучване сред руските туроператори. То е проведено от пресслужбата на Руския съюз на туристическата индустрия, Северозападен регион, съобщават от Министерски съвет (МС).
 
Анкетирани са ръководителите на визовите отдели и мениджърите на водещите туристически фирми в Санкт Петербург, като целта е била да се оцени работата на консулските служби на страните, които посрещат руски туристи.

Качеството на работата в консулските служби е оценявано по показателите съдействие от страна на визовите служби на туристическите фирми, стил на общуване, желание за сътрудничество на служителите от визов отдел с туристическите фирми, допълват още от МС.

Според руските туроператори в най-напрегнатия период сътрудниците на българското консулство работят с максимална концентрация, готови са да окажат съдействие и през нощта, а при необходимост оформят визата за 5-6 часа.

По десетобалната система в проучването е оценена работата на 25 консулски служби, предимно на европейски държави. От МС уточняват, че много от туристическите фирми от Санкт Петербург са поставили на Генералното консулство на страната ни оценка над максималната – 12 точки.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още