IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН одобри вливането на Химимпорт Бимас в БРП

Комисията одобрява и докладите на Управителния съвет на приемащото дружество

17:27 | 28.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
КФН одобри вливането на Химимпорт Бимас в БРП
Димана Ранкова, заместник-председател на КФН, ръководещ управление “Надзор на инвестиционната дейност”, одобри представения от ПБРП АД – Русе договор за преобразуване на дружеството, съобщиха от КФН.

Комисията одобрява и докладите на Управителния съвет на приемащото дружество, доклад на управителя на вливащото се дружество и докладите на назначените независими проверители.

Извънредното ОСА на БРП, което ще се проведе на 8 декември, ще гласува преобразуване на дружеството чрез вливане на Химимпорт Бимас ЕООД-София в БРП.

Вливането ще се извърши при условията на универсално правоприемство, като активите, пасивите и имуществените права и задължения на Химимпорт Бимас ЕООД се поемат от Параходство Българско речно плаване АД, в съответствие с договора за вливане.

На събранието също ще се гласува решение за увеличаване на капитала на дружеството от 895 404 лв. на 1 158 347 лв., чрез издаване на нови 262 943 броя поименни безналични акции с номинална стойност от 1 лев.

Новите акции се издават в резултат на извършващата се замяна на дружествени дялове от преобразуващото се дружество Химимпорт Бимас ЕООД-София за акции от капитала на приемащото дружество Параходство Българско речно плаване АД-Русе, като всички се придобиват от Българска корабна компания ЕООД, което е едноличен собственик на капитала на Химимпорт Бимас ЕООД.

Предвиденото в договора съотношение на замяна на дяловете на вливащото се дружество срещу акции на приемащото дружество 1 към 10,01 (1 дял срещу 10.01 акции).

Химимпорт АД чрез Българска корабна компания и чрез други дъщерни дружества е собственик на 99,13% от капитала на Параходство Българско речно плаване АД.

Химимпорт Бимас ООД е с предмет на дейност производство и търговия с горива, петролни, нефтохимически, химически и други продукти. Капиталът на дружеството е 1,313 млн. лв., като едноличен собственик е Химимпорт АД.

Бъдещите планове за развитие на дружеството включват изграждането на пристанищен терминал върху притежавани от Химимпорт Бимас терени.

Днес се изтъргуваха 7 акции на Параходство Българско речно плаване на средна цена от 166,83 лв. за брой.

Свързани компании:

Параходство Българско речно плаване АД(BRP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:35 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още