IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

500 британски туристи пристигнаха по море във Варна

Пасажерите на „Сага Роуз“ са тръгнали от Саутхемптън. Вече са били в Испания, Малта и гръцкото пристанище Пирея

16:02 | 25.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
500 британски туристи пристигнаха по море във Варна

Британският кораб „Сага Роуз“ акостира на Морска гара – Варна днес. Новият круизен сезон в Черноморския и Средизмноморския басейн започна преди дни, за да продължи до началото на есента. Според капитан Валентин Китанов - началник на Морска гара – Варна, очакванията са това лято 28 пасажерски кораба да посетят Варна.

„Сага Роуз“ е британски кораб, собственост на британската компания „Сага Шипинг“. Той е с внушителната дължина от 190 м. На него пътуват близо 500 туристи от Великобритания. Те са обслужвани от 350 души екипаж.

Корабът е тръгнал от испанско пристанище на 15 април, за да направи почти месечен курс по море. Пасажерите на „Сага Роуз“ са тръгнали от Саутхемптън. Вече са били в Испания, Малта и гръцкото пристанище Пирея. Тази вечер ще отпътуват за Констанца, откъдето ще продължат към Одеса, Севастопол, Сочи и Ялта, за да продължат към Хераклион, Палма де Майорка и Лисабон и да се върнат отново в Саутхемптън.

Според капитан Валентин Китанов корабът е стар, но има всички екстри, необходими за комфортното пътуване на пътниците.

По време на престоя си във Варна британските туристи са пожелали да посетят Побитите камъни, Аладжа манастир и да разгледат музеите и забележителностите в града.

Следващият круизен кораб, който ще пристигне във Варна, е холандският лайнер „Ротердам“ . Той ще акостира на Морска гара – Варна два пъти – на 5 и на 17 май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още