IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Във Варна откриват ледена пързалка посред лято

Стартът на пързалката беше забавен повече от половин година, специално покритие ще позволява работата й и при 40 градуса навън

16:44 | 12.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Във Варна откриват ледена пързалка посред лято

Още едно спасение от летните жеги ще имат варненци от тази вечер. Общинската ледена пързалка ще бъде официално открита, след като стартът й беше забавен повече от половин година. 

Спортното съоръжение е част от развлекателния комплекс „Младост“. Пързалката е със заледена площ от близо 800 кв.м, а цялостната конструкция на атракциона заема около 2 дка площ във варненския квартал “Младост”. Ледената пързалка разполага със зала с 200 седящи места.

Оборудването на обекта е дело на немската компания Айс бизнес, а изпълнител е Инжстройинженеринг. За стопанисването на спортното съоръжение ще отговаря общинската фирма “Спорт за всички”. Пързалката ще работи целогодишно, като специално покритие ще позволява тя да функционира дори при 40-градусови външни температури.

Ледената пързалка трябваше да заработи преди Коледа миналата година, но заради проблеми със заледяването откриването й беше отлагано неколкократно. Сега новата придобивка ще е факт броени дни преди празника на града – 15 август.

Цените за ползване на ледената пързалка са 3 лв. за час и половина и 2 лв. наем за кънките, за децата ще има 50% намаление, съобщиха от общинската администрация.

През последната година общината е инвестирала в подобряването на градски обекти общо над 10 млн. лева, каза кметът на Варна Кирил Йорданов.

Следващия месец предстои да се дооформи района около ледената пързалка с подходящо озеленяване и да се изгради шумозаглушител за генератора на леденото съоръжение, тъй като то се намира в непосредствена близост до жилищни кооперации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още