IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестират 30 млн. лв. в мощности за преработка на мед

Днес бе направена първата копка на проекта „Разширение на обогатителна фабрика за медни шлаки” на "Аурубис" в Пирдоп

17:14 | 19.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Инвестират 30 млн. лв. в мощности за преработка на мед

Близо 30 млн. лв. ще инвестира компанията “Аурубис” (до скоро „Кумерио Мед”) в развитието на своите производствени мощности в гр. Пирдоп с проекта „Разширение на обогатителна фабрика за медни шлаки”, съобщиха от компанията.

Днес бе направена първата копка на фабриката.

Очаква се с тази инвестиция компанията да достигне до капацитет на обогатена мед от 800 хил. т годишно, което е увеличение спрямо предишните показатели с 30%.

Крайният продукт от обогатителния процес е меден концентрат със съдържание на мед около 20%, който захранва обратно топилната пещ.

Новото име на компанията – „Аурубис”, е официално регистрирано на 24 април тази година.

От приватизирането на предприятието през 1997 г. до момента инвестиционната програма е на стойност 350 млн. евро, и още 80 млн. евро по програма за опазване на околната среда, посочват от компанията.

Медодобивният завод на групата в гр. Пирдоп е построен през 1958 г. и се състои от няколко основни производствени единици: металургично производство, рафинерия за катодна мед, производство на сярна киселина и обогатителна фабрика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:15 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още