IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 1 година разсрочиха нисколихвените заеми за фермерите към фонд Земеделие

На 17 септември Миродлав Найденов ще обсъди с търговски банки възможностите за осигуряване на средства за модернизация на български ферми

15:40 | 10.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
С 1 година разсрочиха нисколихвените заеми за фермерите към фонд Земеделие

С една година са разсрочени нисколихвените кредити на фермерите към ДФ „Земеделие”, обяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Той ще събере ръководствата на търговските банки в България на 17 септември, за да обсъдят възможностите за осигуряване на средства за модернизацията на българските ферми.

Млекопроизводителите ще получат субсидии на глава животно за 2009 г., след като бъде готова идентификационната система за животните, която трябва да заработи до 1 декември, припомни Найденов.

По-рано тази седмица Европейската комисия даде отсрочка от две години за въвеждане на европейските ветеринарно-санитарни норми във фермите, които практически трябваше да бъдат затворени до края на тази година. Удължаването на преходния период ще даде възможност на млекопроизводителите да отговорят при добива на сурово мляко на европейските изисквания за сградов фонд и оборудване, хигиена на персонала, здравен статус на животните и хигиена на добива на млякото.

Днес директорът на Главна дирекция „Земеделие и развитие на селските райони” на ЕК Жан-Люк Демарти обяви, че е подписал плащанията по програма САПАРД, с което стартира изплащането на блокираните средства по програмата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:07 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още