IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До май ще е ясно кой ще строи завода за обработка на отпадъци в София

Борят се девет кандидата, сред които самостоятелните оферти са на Холдинг Пътища и Алпине Бау

14:30 | 04.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
До май ще е ясно кой ще строи завода за обработка на отпадъци в София

До месец май ще бъде известно кой ще проектира и строи завода за обработка на отпадъци в София. Това стана ясно от изказване на заместник-кмета Мария Бояджийска след отваряне на офертите на кандидатите за участие в откритата процедура за механично-биологично третиране на отпадъци на площадка „Садината“.

В процедурата участват девет компании. Сред тях кандидатите със самостоятелни кандидатури са „Холдинг Пътища“ АД и българският клон на австрийския строителен концерн Алпине Бау - „Алпине Бау“ Гмбх-България.

Сред другите кандидати е консорциум „Садината – МБТ“ с мажоритарен собственик италианската компания Данеко. Кандидатурата й е представена и чрез обединение „МБТ Садината“, както и чрез консорциум „Данеко-Валмекс Садина МБТ“.

Останалите подадени оферти са от обединение „Хут - Станилов“, консорциум „Сиес-Балканстрой Садината“, консорциум „Мостостал-Екосистем-Келаг-Риск инженеринг-Енергоремонт“ и консорциум „Кордеел-УТТ“.

С еднаква тежест при оценяването на подадените оферти ще са оперативните разходи и разходите за експлоатация.

Цената за проектиране и строителство след сключването на договор с изпълнителя не може да бъде увеличена, посочи Мария Бояджийска.

Според нея във всеки консорциум, който кандидатства за процедурата, има фирма с опит в строителството на подобен тип инсталации, като в някои случаи това е деклариран подизпълнител на участващия в процедурата.

Според заместник-кмета при подписването на договор за проектиране и строителство в средата на тази година до края на годината ще започне строителството на инсталациите. По думите й по-бързият вариант за изпълнение ще е поетапното проектиране и поетапното строителство на съоръженията.

Проектирането и строителството на съоръжението трябва да завършат за 23 месеца, след които ще има 12-месечен гаранционен срок, в който инсталацията ще трябва да работи.

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още