IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Еврохолд одобриха гаранция в полза на Евролийз

Гаранцията е по кредити за 10 млн. евро от ЕБВР

12:55 | 18.01.10 г.
Акционерите на Еврохолд одобриха гаранция в полза на Евролийз

Акционерите на Еврохолд България одобриха издаването на корпоративна гаранция в полза на дъщерното Евролийз ауто по кредит за 10 млн. евро от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Така лизинговото подразделение на Еврохолд в България – Евролийз Ауто приключи успешно процеса на договаряне и подписа договор за заем с банката. Финансирането за 10 млн. евро от ЕБВР бе одобрено на 25 Ноември 2009 г.

Очаква се усвояването на средствата да започне преди края на месец януари, съобщават от Еврохолд България.

Набавените средства ще бъдат използвани за финансиране на нови лизингови договори. Финансирането е насочено към малки и средни предприятия като целта на ЕБВР е да бъдат подкрепени малките и средни предприятия, засегнати от ликвидната криза в страната.

Към лизинговото финансиране, отпуснато от ЕБВР, ще се присъедини и водеща банка, оперираща в страната, уточняват от Еврохолд. Очаква се общият размер на финансирането на Евролийз Ауто само за настоящата година да надхвърли 20 милиона евро. 

Свързани компании:

Евролийз Ауто АД - облигации(9K2E)

Евролийз Ауто АД - облигации(9K2C)

Евролийз Ауто АД - облигации (падежирана)(9K2D)

Евролийз Ауто АД - облигации(9K2B)

Евролийз Ауто АД - облигации(9K2A)

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още