IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ИХ България прави увеличението основно за финансирането на 2 кораба

Инвестиции ще бъдат направени и в КРЗ Порт – Бургас, Елпром ЗЕМ АД и други направления

12:15 | 17.02.10 г.
ИХ България прави увеличението основно за финансирането на 2 кораба

Индустриален холдинг България АД предвижда набраните средства от новата емисия акции с максимален размер 20,4 млн. лв. да се използват за финансирането на 2 кораба, строени от дъщерното Булярд, съобщиха от холдинга за Investor.bg.

Първият е със строителен номер 459 и е с името Антея. Корабът беше придобит от дъщерно на ИХ България в края на 2009 г. срещу сумата от 23 млн. долара, след като дъщерно на Параходство БМФ прекрати договор за изграждането на кораба на стойност 23 млн. евро.

Срокът за изграждането на кораба е юли 2010 г.

Другият кораб, за който ще бъдат използвани средствата от емисията, при успешното й реализиране, е със строителен номер 102 на Булярд.

Ще бъдат финансирани и инвестиционни проекти в КРЗ Порт – Бургас АД, Елпром ЗЕМ АД в други дъщерни дружества и нови проекти. На трето място емисията ще се използва за подобряване на съотношението привлечени/собствени средства в групата на Индустриален холдинг България АД.

До този момент не е известно дали акционерите с над 5% от капитала ще упражнят правата си и ще запишат акции от увеличението, отговориха от ИХ България за Investor.bg.

Тази сутрин акциите на холдинга се понижиха с около 10% до 1,51-154 лв. за акция след като бе съобщено, че нови 14,6 млн. акции ще бъдат предложени при емисионна цена от 1,4 лв./акция, която е със 17,5% под нивата на затваряне вчера.

Свързани компании:

Индустриален Холдинг България АД - облигации(4IDC)

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:41 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още