IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Делото срещу Марио Николов и Людмил Стойков тръгна по същество

Пледоариите на страните по делото ще бъдат изслушани на 15, 16 и на 17 март, реши Софийският градски съд

17:55 | 22.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Делото срещу Марио Николов и Людмил Стойков тръгна по същество

Делото срещу Марио Николов, съпругата му Мариана, Людмил Стойков и още няколко души, които са подсъдими за „изпирането" на 7,5 милиона евро по програма САПАРД, тръгна по същество. Според прокуратурата злоупотребите са извършени чрез закупуването на стари машини за преработване на месо, фактурирани като нови.

На посоченото дело беше даден ход през октомври миналата година, а началото на разследването за участие на Марио Николов и Людмил Стойков в източване по САПАРД беше в началото на 2007 г.

По-рано днес от Прокуратурата поискаха чрез съдебна поръчка до Германия да се изиска присъдата срещу двама германски свидетели, осъдени във връзка с престъпленията, по които са обвинени Николов и Стойков, съобщи БТА. Обвинителите поискаха да бъде изготвена и нова счетоводна експертиза за дружеството „Дюни" АД за периода 2006-2007 година.

Съдът не прие тези искания, но счете, че по делото трябва да се назначат одиторски доклади за дружеството за периода 2003-2005 година. Около половин час по-късно защитата представи докладите на съдебния състав.

Тъй като това бяха последните доказателствени искания, съдът даде ход на делото по същество. Пледоариите на страните по делото ще бъдат изслушани на 15, 16 и на 17 март, реши Софийският градски съд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още