IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай пое ангажимент да подсили мерките в подкрепа на икономиката

Икономическото министерство ще следи отблизо за извънбалансово финансиране на дългове от местната власт

10:41 | 30.08.22 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Китай ще подсили мерките в подкрепа на търсенето, заетостта и цените през втората половина на годината, за да оптимизира икономическите резултати. Такъв ангажимент пое икономическото министерство на страната във вторник, цитирано от Ройтерс, докато централните банкери се опитват да съживят крехкия растеж.

Изявлението бе дадено, след като миналата седмица китайското правителство представи нови икономически стимули.

„Китай ще използва добре специалните облигации на местното правителство и ще подкрепи внедряването на инструменти за банково финансиране на политиката" през втората половина на годината, става ясно от изявление, публикувано в сайта на ведомството.

От министерството посочиха още, че ще следят и ограничат новите скрити задължения на местната власт, или по-точно извънбалансовото финансиране на дългове от местни управляващи.

Освен мерките за подкрепа Китай увеличава и разходите за инфраструктура, за да стимулира икономиката, която на косъм се измъкна от свиване през тримесечието до края на юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Икономика и макроданни виж още

Коментари

Финанси виж още