IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще се явят заедно на изборите през април

Двете формации са подписали коалиционно споразумение, споделя Ивайло Мирчев

21:06 | 10.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" (ПП) и "Демократична България" (ДБ) ще се явят заедно на парламентарните избори на 2 април. Двете формации са подписали коалиционно споразумение, заяви пред БНР Ивайло Мирчев, бивш депутат и член на Изпълнителния съвет на „Да, България“.

"След разговорите, които ДБ имаше с ПП, стигнахме до съгласие за съвместно явяване на изборите под името "Продължаваме промяната - Демократична България". Имаме коалиционно споразумение. Предстои регистрация в ЦИК, за което ние вече събираме подписи", изтъква Мирчев.

ДБ обяви споразумението и във Facebook: "Заедно за България с висок, европейски стандарт на живот и справедливо общество. България на свободните и равноправни граждани, които са горди с миналото си, щастливи в настоящето и спокойни за бъдещето", става ясно от поста. „Пътят е неравен, заедно можем да го извървим по-лесно и да постигнем мечтата си за една достойна и просперираща България", завършва публикацията.

От ПП публикуваха същото съобщение на своята страница в социалната платформа, както и снимка с надпис "Продължаваме промяната заедно".

"Да направим всичко възможно, че ДБ и ПП ще бъдем първа политическа сила и ще успее да получим първия мандат за съставяне на правителство, така че страната да има едно истинско реформаторско управление", посочи още Мирчев пред БНР.

Официалното представяне на споразумението пред медии е планирано за понеделник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:59 | 10.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още