IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ-СДС ще подкрепи бюджета и промените в данъчните закони

Бойко Борисов призова ПП-ДБ да подкрепят отпадането на дерогацията за руски петрол от 1 януари 2024 г.

13:05 | 07.12.23 г.
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Депутатите от ГЕРБ-СДС ще подкрепят Бюджет 2024 и промените в данъчните закони. Това стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти.

„Дойде Асен Василев вчера, направихме корекциите, които искахме. Днес ще гласуваме данъчните закони“, каза Борисов и посочи, че партията му ще подкрепи увеличението на корпоративния данък на 15% въпреки съпротивата на някои от депутатите.

„В тази не-коалиция, докато всичко не се договори, нищо не е договорено. Когато е договорено с нас, то минава. Сега договаряме оръжието за Украйна – то ще мине. Договаряме данъчните закони, те ще минат“, каза още Борисов.

По-рано през седмицата председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че депутатите от партията ще участват само в заседанията за гласуване на промените в Конституцията, но без да оказват подкрепа при гласуването на законопроекти на Министерски съвет. Като аргумент за решението тя посочи липсата на реален механизъм за договаряне на решенията между ГЕРБ и ПП-ДБ. Повод за изказването беше освобождаването на директора на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров от страна на здравния министър Христо Хинков, без това да е предварително обсъдено с представители на ГЕРБ.  

Борисов призова ПП-ДБ да окажат подкрепа за прекратяването на дерогацията за руски петрол от 1 януари 2024 г. Той посочи, че ако решението влезе в сила веднага, партията му няма да отстъпи от позицията си. „Ако мръдне, давам оставка от партията“, каза Борисов.

Относно ситуацията в „Пирогов“ Борисов заяви, че според него директорът на болницата трябва да бъде извикан за изслушване в парламентарната комисия по здравеопазване и публично да отговори на всички въпроси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:05 | 07.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още