IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руската избирателна комисия забрани на Екатерина Дунцова да се кандидатира за президент

Органът изтъква "грешки" в нейната регистрация като кандидат

13:35 | 23.12.23 г. 3
Автор - снимка
Създател
Екатерина Дунцова. Снимка: EPA/Stringer
Екатерина Дунцова. Снимка: EPA/Stringer

Бившата телевизионна журналистка Екатерина Дунцова е получила забрана да се кандидатира срещу настоящия президент на Русия Владимир Путин на изборите през март следващата година заради "грешки" в нейната регистрация като кандидат, съобщават от предизборния ѝ канал в "Телеграм", предава Ройтерс.

Това стана само три дни след като 40-годишната Дунцова подаде заявление до избирателната комисия, за да бъде регистрирана като кандидат. Тя е планирала да се кандидатира с платформа за прекратяване на войната в Украйна и освобождаване на политическите затворници.

Видеоклип, публикуван от руски новинарски канал, показва среща на централната избирателна комисия, на която членовете ѝ гласуват единодушно да не допуснат кандидатурата на Дунцова.

Незабавното торпилиране на кампанията на Дунцова ще бъде използвано от критиците на Путин като доказателство, че на никой с истински опозиционни възгледи няма да бъде позволено да се изправи срещу него на първите президентски избори, откакто той започна войната в Украйна. Те смятат, че процесът е фалшив и е възможен само един резултат от него, припомня Ройтерс.

Кремъл твърди, че Путин ще спечели, защото се радва на истинска подкрепа в цялото общество, като според проучванията на общественото мнение рейтингът му е около 80%.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:23 | 23.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

2
rate up comment 22 rate down comment 4
Импeраторът
преди 4 месеца
Малко смешна история, типично по рашистки :-) но от друга страна, по-добре така за жената, че иначе я чакаше падане от прозорец...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 25 rate down comment 6
penman
преди 4 месеца
Фюрера ***... може да съперничи и на сатрапите от фамилията Ким управляващи най-демократичната и прогресивна страна в света. Интересно ми е нашенските бетонни кратуни, как ще коментират.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още