IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия и Иран няма да бъдат поканени на Мюнхенската конференция по сигурността

Страните не показват желание за преговори, изтъкна председателят на форума Кристоф Хойсген

16:26 | 03.02.24 г. 11
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Michaela Handrek-Rehle/Bloomberg
Снимка: Michaela Handrek-Rehle/Bloomberg

На тазгодишната Мюнхенска конференция по сигурността няма да бъдат допуснати няколко чуждестранни лидери, както и представители на някои германски партии, заяви председателят на форума, предаде ДПА.

Правителствата на Русия и Иран няма да получат покани за конференцията, която ще продължи от 16 до 18 февруари и в която ще се включат около 50 държавни лидери и близо 100 външни министри.

Въпросният форум се провежда всяка година и представлява независима среща на различни страни, които обсъждат въпроси от сферата на сигурността и взимат решения относно настоящи и бъдещи предизвикателства, отбелязва ДПА. Обикновено в консултациите участват държавни глави, правителства, международни организации, депутати и високопоставени представители на отбранителните структури.

"Преди няколко дни руският президент заяви, че много ще се радва да преговаря, но не и с това украинско правителство. С други думи няма сериозна воля за преговори", каза председателят на конференцията Кристоф Хойсген.

"Ето защо ние заявихме, че няма да поканим руското правителство, но ще отправим покани към руснаци от неправителствени организации и към политици, живеещи в изгнание", допълни той.

Хойсген постъпи по същия начин и миналата година, когато се състоя първата Мюнхенска конференция по сигурността след началото на пълномащабната руска инвазия в Украйна. 

"В случая с Иран чуваме от германското правителство, а също и от американците, че няма интерес към преговори. При сегашното положение на нещата ние каним само иранци от неправителствени организации", каза още председателят на форума.

Той допълни, че някои германски политически партии също няма да присъстват, като посочи крайнодясната "Алтернатива за Германия", която не бе допусната и до миналогодишната конференция.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:26 | 03.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

9
rate up comment 6 rate down comment 1
wart
преди 3 месеца
Тези престъпни колонизатори отделят от Европейският Фонд за Мир средства като финансират войната. И същите които обичат да казват ,че само на бойното поле ще се реши победителят. Същите нагли и високомерни, алчни подли и хитри лицемери говорят за сигурност. Човек колко трябва да е елементарен, невеж, безмозъчен за да им повярва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 24
Скъсана_Ушанка
преди 3 месеца
Хахааа, пPaccия, Иран и С.Корея, екстрааа, вече в една лузърска група! Честито на мypзиляжа! А като толкова не ви харесва тук, събирайте си паррцалите и хващайте влака за Мyxoнасранск!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 8 rate down comment 3
Alex Silver
преди 3 месеца
Русия и Иран бяха ли поканени на Мюнхенския сговор 1938 г.? Е, и кега ще го преглътнат някак. А резултатът вероатно ще е подобен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 21 rate down comment 11
andy
преди 3 месеца
До: Скъсана_Ушанка И Руснаците и Иранците го преместиха от единият крачол в другия, впечатлени от западналите наглосакси. :-)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 23 rate down comment 11
andy
преди 3 месеца
"Страните не показват желание за преговори, изтъкна председателят на форума Кристоф Хойсген" Какво има да се преговаря с доказали се западнофашистки измамници. Минск 1 и 2 достатъчен пример за това - "Печелим взеле за да се подготвим за война" - признаха баба Меркелица и компания.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 12 rate down comment 25
Скъсана_Ушанка
преди 3 месеца
Квиччите ли, копейки, как е, а? Точно така во искам, запемени от злоба и мънкащи опорките си за слабоуми!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 26 rate down comment 6
ratten
преди 3 месеца
чифутягите канени ли са?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 35 rate down comment 20
aldy
преди 3 месеца
Сметки без кръчмаря. Путин ги беше предупредил още 2008 г. какво трябва и какво не трябва да правят наглосаксиите. Те и сега продължават да си правят оглушки и смятат, че могат безкрайно да тормозят една свръхядрена сила, дето за 1 час може 10 пъти да унищожи света. И продължават с претенциите към РФ и заплахите за разчленяване и унищожение. РФ да иска разчленяване на ФАЩ или друга страна? Да иска територии и суровини? А бре, наглеци?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още