IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служебното правителство смени областния управител на София и още петима

Заместник-областният управител Стефан Арсов ще заеме поста на Вяра Тодева

19:04 | 26.04.24 г.
Снимка: БГНЕС/Надежда Пеева Пеева
Снимка: БГНЕС/Надежда Пеева Пеева

На днешното си заседание служебният кабинет освободи настоящите областни управители на Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, София и Софийска област, съобщават от пресслужбата на Министерския съвет.

За областен управител на област София-град на мястото на Вяра Тодева е назначен досегашният ѝ заместник Стефан Арсов. Той е магистър по право от Софийския униврситет „Св. Климент Охридски“, с опит в частния сектор и в общинската администрация на Столична община. През 2021 г. е кандидат за народен представител от ГЕРБ за 25 МИР. 

Силвия Арнаутска е назначена за областен управител на Софийска област. Тя е завършила магистратура „Предучилищна и начална училищна педагогика“ и „Образователен мениджмънт – Управление на образованието“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Арнаутска е дългогодишен преподавател, а през последните близо седем години е експерт по „образование и здравеопазване“ в община Ихтиман.

За областен управител на област Сливен е назначен досегашният заместник-областен управител Чавдар Божурски, който вече е бил на поста между 2017 г. и 2021 г. Той е магистър по право в СУ „Св. Климент Охридски“. Божурски е заемал и ръководна длъжност в Областна дирекция „Полиция“ – Сливен.

Илиян Великов е назначен за областен управител на област Силистра. Великов е завършил Висше техническо училище „Ангел Кънчев“ в Русе. Два пъти е заемал длъжността заместник областен управител на област Силистра. Преди това е заемал ръководни длъжности в ОДМВР-Силистра.

За областен управител на Русе е назначен Драгомир Драганов. Той е магистър по икономика. Бил е народен представител от ГЕРБ-СДС в 48-ото и 49-ото Народно събрание. Бил е кмет на община Две могили от 2007 г. до 2011 г. и зам.-кмет на община Бяла.

Дора Ангелова е назначена за областен управител на област Ловеч. Тя е завършила „Право“ и „Икономика“ в УНСС. Дългогодишен служител е на Областната администрация в Ловеч, като до този момент е заемала длъжността „Главен юрисконсулт“. Има опит и в социалната сфера като „Старши юрисконсулт“ в Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:04 | 26.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още