IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отворени за кандидатстване са Националните награди на Съвета на жените в бизнеса в България 2022

Ще бъдат отличени вдъхновяващи постижения за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване

18:36 | 19.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Отворени за кандидатстване са Националните награди на Съвета на жените в бизнеса в България 2022

Стартира приемането на кандидатури в рамките на първия форум в България, който ще отличи вдъхновяващите постижения за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване на работното място и в обществото. Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) в партньорство с Европейската инвестиционна банка са уверени, че бизнесът в България има много какво да разкаже за участието на жените в ръководния и лидерски капацитет на организациите, както и добри практики за постигане на равни възможности за всички и недопускане на дискриминация.

„Многообразието е ключово за успеха на обществото, от което сме част. В бизнеса няма съмнение за това и резултатите на компаниите, които насърчават разнообразието, равнопоставеността и приобщаването, го доказват. Нека бъдем активни и разкажем историите, които стоят зад това. Споделянето на инициативите, които променят обществото и бизнес средата днес, са трамплин за следващото поколение лидери”, споделя Цветанка Минчева, председател на Управителния съвет на СЖББ и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

В конкурсната процедура могат да участват личности, компании и организации, които осъществяват дейност на територията на Република България или ефектът от дейността им се реализира на територията на България чрез подаване на формуляр за участие или чрез номинация от трето лице, съгласно описаната в регламента процедура.

Конкурсът учредява награди в следните 5 категории, в които ще се приемат номинации:

1.     Вдъхновяваща инициатива за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване на работното място

2.     Вдъхновяваща инициатива на работодател в подкрепа на работещите родители, на семейството и децата

3.     Вдъхновяваща инициатива за преодоляване на стереотипните нагласи и приобщаване на малцинствените групи и хора с увреждания

4.     Вдъхновяваща инициатива за овластяване на следващото поколение жени таланти

5.     Компания шампион в представяне на жени на ръководни и лидерски позиции

Срокът за подаване на кандидатури е 15 октомври 2022 г., а участието в конкурса е напълно безплатно.

Цялата информация за конкурса, пълният текст на регламента, отделните формуляри за всяка категория и начин за кандидатстване, можете да намерите на сайта на наградите, като всички формуляри за участие в конкурсната процедура, както и допълнителните материали към тях, се подават на имейл адрес: office@womeninbusiness.bg.

Последна актуализация: 18:45 | 19.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазар на труда виж още
Финанси виж още