fallback

Експерт: "Газпром" няма да ни даде отговор и не желае да ни дава газ

С такова поведение може да ни осъдят, смята енергийният експерт Васко Начев

22:43 | 29.08.22 г. 8

Никой няма да напише дори един ред отговор на България. Ако някой е показвал надежда, че ще получим отговор от "Газпром", този човек или няма никаква представа от материята, или не знае с кого си има работа. Такова мнение изрази енергийният експерт Васко Начев в ефира на "Денят ON AIR".

Изказването му е във връзка с коментар на служебния премиер Гълъб Донев, който заяви, че се водят преговори с "Газпром" доставките да се разсрочат през зимата така, че да се гарантира целият отоплителен сезон. Към момента обаче все още се чака отговор.

Начев беше категоричен, че "Газпром" не желае да дава газ на България. "Русия не си прави труда да си мръдне пръста да мисли в посока България, а ние очакваме отговор. Това, че е пуснат имейл или писмо, не означава, че се водят преговори", обобщи той.

Според госта България за пръв път заема "толкова неадекватни позиции" относно нефта и газа у нас.

"Не остана българин у нас, който да не разбира от газ, а също и как "Газпром" щял да ни осъди. С такова поведение може да ни осъдят. Военният министър каза, че имал усещането, че "Газпром" ще спечели арбитража. Винаги сме плащали заради своята глупост и реакцията, която сме имали през годините", констатира енергийният експерт.

Повече вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:50 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Енергетика виж още