IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт: "Газпром" няма да ни даде отговор и не желае да ни дава газ

С такова поведение може да ни осъдят, смята енергийният експерт Васко Начев

22:43 | 29.08.22 г. 8
Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg
Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Никой няма да напише дори един ред отговор на България. Ако някой е показвал надежда, че ще получим отговор от "Газпром", този човек или няма никаква представа от материята, или не знае с кого си има работа. Такова мнение изрази енергийният експерт Васко Начев в ефира на "Денят ON AIR".

Изказването му е във връзка с коментар на служебния премиер Гълъб Донев, който заяви, че се водят преговори с "Газпром" доставките да се разсрочат през зимата така, че да се гарантира целият отоплителен сезон. Към момента обаче все още се чака отговор.

Начев беше категоричен, че "Газпром" не желае да дава газ на България. "Русия не си прави труда да си мръдне пръста да мисли в посока България, а ние очакваме отговор. Това, че е пуснат имейл или писмо, не означава, че се водят преговори", обобщи той.

Според госта България за пръв път заема "толкова неадекватни позиции" относно нефта и газа у нас.

"Не остана българин у нас, който да не разбира от газ, а също и как "Газпром" щял да ни осъди. С такова поведение може да ни осъдят. Военният министър каза, че имал усещането, че "Газпром" ще спечели арбитража. Винаги сме плащали заради своята глупост и реакцията, която сме имали през годините", констатира енергийният експерт.

Повече вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Енергетика виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 2
khao
преди 1 година
До: Един Българин чак толкова много не са... има около 22-23% при 50% активност... значи около 11+% гласуват за него... това са прееимно корпоративен вот (строителчета и техните семейства и администрация дето години блажи покрай него) купен вот и малка част свободни глууупаци!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 3
Един Българин
преди 1 година
До: khao Аз не съм казал че Толупът не е национален предател...освен такъв е и нагъл крадец, но много хора си мислят че при него било по-добре по някаква непонятна за мен причина. Дали защото хариза Витоша на Цеко та да остане в забвение, дали защото всички пътища построени по негово време се разпадат на 2-3та година та трябва да влагаме двойни пари за ремонти, дали заради Мата Хари, за която и чекмеджетата си мечтае цял един народ предавайки сънародните и държавата си...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 2
khao
преди 1 година
До: Един Българин неее, толупа е същия национален предател... да не изреждам колко милиарда набута в полза на русия директно и колко косвено заради високите цени които плащахме на гъзпром...аз само сравнявах некадърноста им... тия за сега печелят... представи си на какво са способни ако имаха 4 год. мандат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 2
Един Българин
преди 1 година
До: khao Не е ясно дали е непомпетентно или податливо на руско влияние през президента. За съжаление Радев клони към национален предател с "помощта" на Русия... Само за Тулупа не съм сигурен че щеше да е по-добре в тази ситуация... по-скоро би бил същия продажен неадекватник
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 8
khao
преди 1 година
До: valentino29 тъъъп си, пишеш за русия... стопля ти се душата :)) а това може би е най некомпетентното правителство дето сме имали... даже не си представях че ще надминат последното мутренско на тюфлека от банкя!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 7
doba
преди 1 година
Когато си смъкнал гащите и си се надупил, дали ще те оправят с вазелин или ни си е твой проблем :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 19
valentino29
преди 1 година
До: zelka007. Имат ,горят,на теб ти се стопля душата. : )
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 27 rate down comment 17
zelka007
преди 1 година
Хех ... гъспром изгарят в Портовая на ден 10 (ДЕСЕТ) пъти дневния обем консумация на БГ , а гълъбите на резидента си мечтаят ... Както казва г-н Начев , "изумително некомпетентни министри" ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още