IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Русия иска край на войната – колкото по-скоро – по-добре 

Нашата цел не е да завъртим маховика на военния конфликт, а напротив - да сложим край на тази война, твърди руският президент 

20:27 | 22.12.22 г. 6
Автор - снимка
Създател
Снимка:  EPA/VALERIY SHARIFULIN
Снимка: EPA/VALERIY SHARIFULIN

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че страната му иска да сложи край на войната в Украйна и че всички въоръжени конфликти завършват с дипломатически преговори, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

По думите му Русия ще се стреми да се сложи край на войната в Украйна „и колкото по-скоро, толкова по-добре, разбира се".

Пред репортери руският президент подчерта: „Казвал съм много пъти: засилването на военните действия води до неоправдани загуби".

Путин направи тези коментари, които вероятно ще бъдат посрещнати скептично от Украйна и нейните съюзници, ден след като президентът на САЩ Джо Байдън прие украинския президент Володимир Зеленски в Белия дом и му обеща постоянна и непоколебима подкрепа от страна на САЩ.

„Нашата цел не е да завъртим маховика на военния конфликт, а напротив - да сложим край на тази война", заяви Путин. "Ще се стремим към нейния край и колкото по-скоро, толкова по-добре, разбира се."

„Всички въоръжени конфликти завършват по един или друг начин с преговори, по дипломатически път. Рано или късно всички страни, които са  в състояние на конфликт, сядат и сключват споразумение. Колкото по-скоро това бъде осъзнато от тези, които ни се противопоставят, толкова по-добре. Ние никога не сме се отказвали от това", допълни Путин.

Руският президент също така заяви, че системата за противовъздушна отбрана Patriot с която президентът Джо Байдън обеща САЩ да снабдят Украйна, е стара оръжейна система, на която Русия би могла да противодейства, отбелязва Ройтерс.

Пред репортери Путин заяви, че Patriot е “доста стара" и не работи като руската система С-300. „Добре, ще вземем това предвид и противодействие винаги ще се намери", каза руският президент.

След заседание на Държавния съвет Путин каза пред журналисти, че разполагането на ракети Patriot няма да предизвика никакви проблеми, тъй като руснаците ще се справят с лекота с тях. "Тогава там ще трябва да бъде доставено нещо друго вместо Patriot, ще трябва да се разработят нови системи. Това е сложен и дълъг процес, нещата не са толкова прости", подчерта Путин, цитиран от ТАСС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:29 | 22.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 1
Р?мператоръ
преди 1 година
До: zelka007 - зелкич, деградираш. Мислене на нивото на урсулата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 1
Р?мператоръ
преди 1 година
Нормално е Путин да иска мир - защото на фронтът умират руснаци. На зеленски не му пука, че досега загинаха над 100 000 украинци - той сигурно вече напълни 2 милиарда в сметчицата си. Още април стана милиардерчик. На кой друг да му пука за жертвите - на урсулата или на чучyлото? Абе, що не покажете снимката от САЩ, на която дедо байдън е фанал зеленски за г*зът?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 23 rate down comment 5
evlogi
преди 1 година
Е не, не е истина просто...Ама че изкукуригал галф.он
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 23 rate down comment 7
zelka007
преди 1 година
"...е стара оръжейна система, на която Русия би могла да противодейства..." . и HIMARS и M777 са реално системи от 70-те години , само дето са сложени на колесна база , а не на верижна ... :))) ... ще ги чупите и тех кат орехи , и ще заговорите още повече , колко много сте за мирът ... опоскахте пералните и съдомиялните докъдето стигнахте , украинците повече няма да ви дадат да гепите . яхвайте влаковете , щото танкове не ви останаха , и обратно в кaлта , да правите паметници и паради ... !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 20 rate down comment 7
khao
преди 1 година
хахаха, само как са го снимали... да не личи късия му размер! Вова, пращай тия два дългуча на фронта, немедлено!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 26 rate down comment 8
Lemon's
преди 1 година
Този за пореден път се доказва, че е абсолютен ***, стрдащ от раздвоение на личността.Но защо спи народа му се питам не остана ли там живомислеща душа?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още