IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony и Аpollo обмислят обща оферта за придобиването на Paramount

Компаниите все още не са се свързали с медийния гигант

13:21 | 19.04.24 г.
Снимка: Mario Tama/Getty Images
Снимка: Mario Tama/Getty Images

Sony Pictures Entertainment и Apollo Global Management обсъждат да отправят съвместна оферта за придобиването на Paramount Global, съобщава Ройтерс, позовавайки се на анонимен източник.

Компаниите все още не са се свързали с Paramount, която води ексклузивни преговори със Skydance Media – независимо студио, управлявано от Дейвид Елисън, макар че някои инвеститори призовават Paramount да проучи и други опции.

Конкурентната оферта, която все още не е структурирана, може да предложи кеш за всички налични акции на Paramount и да свали компанията от борсата, казва източникът.

Sony би държала мажоритарен дял в съвместното дружество и ще управлява медийната компания, както и филмовия ѝ каталог, включително класики като „Стар Трек“, „Мисията невъзможна“ и „Индиана Джоунс“ и телевизионни герои като Спондж Боб Квадратни гащи, посочва източникът.

Председателят на Sony Pictures Entertainment Тони Винчикера – ветеран от сектора с голям опит във филмите и телевизията, би управлявал студиото, възползвайки се от маркетинга и разпространението на Sony.

Apollo вероятно би поела контрол върху мрежата CBS и местните телевизионни станции заради ограниченията върху чужда собственост над телевизионни станции, казва източникът. Компанията майка на Sony е с централа в Токио.

Paramount и Sony са отказали коментар. Apollo не е била открита за такъв.

Компанията за частни инвестиции по-рано отправи оферта за 26 млрд. долара за закупуването на Paramount Global, чиято корпоративна стойност към края на 2023 г. беше около 22,5 млрд. долара.

Специална комисия в борда на Paramount е била избрана, за да продължи с напредналите разговори със Skydance, а не да преследва сделката, „която всъщност може да не се случи“, казват двама запознати източници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:21 | 19.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Медии и маркетинг виж още

Коментари

Финанси виж още