IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българите все по-често търсят услугите на интериорни дизайнери

Жилищата стават все по-динамични и съчетават все повече функции

08:12 | 24.04.24 г.
Снимка: Pexels
Снимка: Pexels

Дизайнът на жилищата се променя заедно с хората. Въпреки че съвременният човек живее на много по-голяма площ в сравнение с предците ни отпреди 100 години, домовете стават все по-малки, защото числеността на едно семейство намалява. Това каза интериорният дизайнер Мила Владиславова в рамките на специалния мултиплатформен проект Talk24: Residential Places & Office на Bloomberg TV Bulgaria.

"Домовете стават все по-динамични и съчетават все повече функции. В една по-малка квадратура трябва да съберем и домашния офис, и място за децата, и място за домашния любимец".

Начинът, по който изглежда и се чувства едно пространство, е пряко свързан с психичното здраве и оказва влияние на целия ни начин на живот.

Хората в България все по-често се обръщат към услугите на интериорните дизайнери, не само за собствените си жилища, но и при проектирането и обзавеждането на жилища с инвестиционна цел, каза още събеседничката. "Причината е, че разбират, че един професионално направен базов проект ще спести много проблеми и разходи в бъдеще. Добрият проект спестява и след това проблемите, които биха възникнали в процеса на довършителните работи".

Какъв е пътят от проекта през ремонта до завършения облик на дома? Каква е естетиката, към която има предпочитания съвременния българин?

Целия коментар вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Проектът се осъществява със специалната подкрепа на Национална асоциация на строителните предприемачи, Green Energy Supplier, Ennovaty, Verrsus и The Project.

Медийни партньори на мултиплатформения проект са Investor.bg, Dnes.bg и Money.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:25 | 23.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още