IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КТБ е продала дела си от 5,51% в "Петрол"

Акционерът „Транс Експрес Ойл“ увеличава дела си в дружеството до 15,31%

21:07 | 25.02.22 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Петрол АД</em></p>

Снимка: Петрол АД

Изпадналата в несъстоятелност „Корпоративна търговска банка“ (КТБ) е продала всички акции от „Петрол“ АД, става ясно от съобщение на „Петрол“, публикувано на сайта x3news.com.

Става въпрос за малко над 1,5 млн. акции (5,51% от капитала на „Петрол“) с номинална стойност от 4 лева на акция и обща стойност от малко над 6 млн. лева.

Сделката е осъществена на 21 февруари.

В друга сделка, осъществена на 17 февруари, акционерът в „Петрол“ „Транс Експрес Ойл“ е купил пакет от 1,49 млн. акции, с което увеличава дела си в дружеството от 5,45% до 15,31%. покупната цена на акция е 0,18 лева.

КТБ придоби дял от почти 8% от петрол в края на 2013 г., след като купи акции от „Нафтекс петрол“.

Преди това дружества, свързани с банката, купиха целия дял на „Петрол холдинг“ в „Петрол“, предоставени като обезпечение по кредит, отпуснат от банката на фирмата „Ойл Енерджи Трейдинг“ ЕООД, по който „Петрол холдинг“ е гарант.

По същото време се водеха съдебни битки между някогашния съсобственик на „Петрол“ Денис Ершов и бившият му партньор Митко Събев за компанията. Ершов почина през 2017 г.

„Капитал“ съобщи през миналата година, че наследниците му ще заведат арбитражно дело срещу България за 840 млн. долара.

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Финанси виж още

Коментари

Финанси виж още