IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на "Биодит" са одобрили увеличението на капитала със 100 хил. служителски акции

Одобрени са и промени в устава на компанията във връзка с увеличението

09:55 | 16.08.22 г.
Снимка: Биодит АД
Снимка: Биодит АД

Общото събрание на акционерите на „Биодит“ АД е приело решението за увеличаването на капитала със 100 хил. служителски акции. Това се вижда от протокола от общото събрание, което се е провело на 12 август, петък. Документите от заседанието са публикувани на сайта x3news.com.

Това е втората дата за провеждането на общо събрание на дружеството. То трябваше да се проведе на 29 юли, но тогава не се събра кворум.

Акционерите са решили да бъдат издадени нови 100 хил. акции с номинална и емисионна стойност по 1 лев, които да бъдат придобити от служители на „Биодит“.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Увеличението на капитала с тези акции може да се осъществи в рамките на 36 месеца след вземането на решението наведнъж или на части. Останалите детайли – времето и условията, при които ще се осъществи увеличението на капитала, и кръга от служители, които ще имат право да записват акции, ще бъдат уточнени с решения на съвета на директорите.

Акционерите са приели и да отпадне предимството на акционерите по чл. 194, ал. 1-3 на Търговския закон за служителските акции. Така право да записват тези акции ще имат само служители на компанията.

Одобрени са и промени в устава на компанията във връзка с това увеличение на капитала.

Акционерите на компанията са приели и обичайните решения на редовно годишно общо събрание като гласуване на отчетите на дружеството и на докладите на ръководството.

В края на юли „Биодит“ обяви, че ще търси и до 1,7 млн. лева от инвеститорите на Българската фондова борса (БФБ). Дружеството ще предложи още до 1 млн. акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 1,7 лева. Минимумът за успех на това предлагане е 250 хил. акции, или 425 хил. лева.

„Биодит“ е първата компания, която се листна на пазара за малки и средни предприятия на БФБ BEAM през 2021 г. Тя привлече 1 млн. лева, след като пласира 1 млн. акции. В последната година книжата на дружеството поскъпват с 18,5%, като пазарната капитализация достига над 26,5 млн. лева.

Последната цена, на която са сключвани сделки с акции на дружеството, е 1,92 лева.

Свързани компании:

Биодит АД(BDT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още